Kéziszerszámok

Termék főcsoport: Kéziszerszámok
Termék csoport: WIHA
Logó:
WIHA SZERELŐSZERSZÁMOK

Az 1939-ben Willi Hahn a németországi Schonachban alapította meg szerszám gyárát Willi Hahn GmbH néven. Később a cég az alapító nevének kezdőszótagjainak összevonásával alkotta meg a Wiha nevet. Ez a név mára a világ egyik vezető kéziszerszám márkája lett. 1985-ben alakult a Wiha USA, ezt követte a Wiha Frankreich, és Wiha Spanien, majd 2000-ben a Wiha Polen. Igazi világmárkává a Wiha ebben a században vált Ázsia meghódításával (Wiha China, Tailand, Vietnam, Indien és Pacific) valamint a kanadai és észak-európai piacra lépéssel (Wiha Nordic és Kanada).

A Wiha cég hagyományosan külön márkaneveken forgalmazza különféle szerszámcsaládjait. Az alábbiakban a csavarhúzók és fogók terén használatos Wiha márkanevek között segítjük az eligazodást.

CSAVARHÚZÓK

A Proturn® csavarhúzócsalád az ügyes ezermestereknek nyújt profi szerszámot megfizethető áron. A csavarhúzók fekete csúcsa évekig tartó méretstabilitást garantál. A pengék króm-vanádium-molibdén-acélból készülnek, a nyél végén praktikus felfüggesztési lyukat találunk. A Wiha Proturn® csavarhúzókat Lapos, Phillips, Pozidriv és Torx változatban gyártja. A nyél lehet egy vagy háromkomponensű, a penge pedig normál vagy szigetelt. Ezek a lehetőségek összesen az alábbi négy variációt eredményezik:

Proturn1K alapváltozat egykomponensű nyél és normál, nem szigetelt penge. Ezeket a csavarhúzókat egynemű kék színéről ismerhetjük fel. A Proturn1K csavarhúzócsalád leggyakoribb méretei a szűk helyeken kíválóan használható marokcsavarhúzó kivitelben is kaphatók.

Protur1K electric válozat piros színű, és a penge csaknem a csavarhúzó végéig szigetelt. Kíválóan alkamas villanyszerelési munkák végzésére, hiszen 1000 Voltig biztosít védelmet az áramütés ellen.
 
A Protur3K csavarhúzók műanyag nyele a 3K jelzésnek megfelelően három részből épül fel. E részekből kettőt, az kéket és a feketét kívülről is láthatjuk. A három különböző anyag együttese, a puha és kemény zónák váltakozása minimális erőráfordítással teszi lehetővé a maximális forgatónyomaték elérését.
 
A Protur3K electric feltűnő, de mégis elegáns élénksárga-piros megjelenése rögtön magára vonja a figyelmet. A háromkomponensű nyél szigetelt csavarhúzópengével párosul. Komoly és rendszeres villanyszerelési munkákhoz kiváló társ egy ilyen szerszám.
 
A SoftFinish® márkanévvel jelölt termékek a Proturn3K termékeknél megismert megoldást alkalmazzák de prémium minőségben. Többkomponensű műanyag nyéllel rendelkeznek, melynek lágy zónája elősegíti az optimális erőkifejtést. A penge anyaga itt is króm-vanádium-molibdén-acél.
 
A SoftFinish® electric csavarhúzókat a villanyszerelőknek ajánljuk, mivel a penge hegyének kivételével a teljes szerzám 1000 Voltig biztos szigeteléssel rendelkezik.
 
A SoftFinish® electric slimFix® a praktikusan "karcsú" pengéjű csavahúzó, amellyel a mélyenülő csavarokhoz is könnyű a hozzáférés. A SlimFix® néven bejegyzett Wiha megoldás szerint a csavarhúzó pengéjének átmérője a végső szakaszon még a hatásos szigeteléssel együtt sem haladja meg a csavarhúzó végének méretét.
 
A SoftFinish® electric slimVario® a SoftFinish® nyelet kombinája slimFix® electric kialakítású cserélhető pengékkel. A cserélhető pengék következtében a csavarhúzókészlet igen kis helyen elfér.
 
A SoftFinish® ESD az egyezményes sárga színnel jelzett ESD nyelű Wiha csavarhúzók az elektronikai iparban dolgozók számára biztosítanak feltöltődés és elektromos kisülés mentes szerszámot.
 
A MicroFinish® kifejezetten a nedves, olajos körülmények között dolgozóknak ajánlott csúszásbiztos nyélkialakítás. A nyél felületének kiképzése még ilyen feltételek mellet is biztosítja a stabilt tartást, és az optimális erőkifejtés lehetőségét.
 
A PicoFinish® márkanév jelöli a precíziós csavarhúzókat, illetve a PrecisionESD®az ESD változatot
 
Említésre méltó még az abszolút Anti magnetikus és antisztatikus kerámia pengés csavarhúzócsalád a Ceramic® amely legszigorúbb elektronikai gyártásfeltételeknek is ragyogóan megfelel.

FOGÓK


A Wiha a fogóit három változatban gyártja. Ezek a

Classik - klasszikus kialakítás, általános használatra



Industrial - ipari változat, mindennapi igénybevételre



Professional - prémium minőség, fokozott igénybevételre, igényes felhasználóknak

A Professional nyélnek az alapváltozaton túl még tovább kettő, elektronikai alkalmazásra kifejlesztet speciális variánsa létezik, a

Professional electric - szigetelt változat, villanyszerelőknek

és a

Professional ESD - szigetelt változat, feltöltődés és elektromos kisűlés elleni védelemmel, az elektronikai iparban dolgozók számára.




A Wiha ifejezetten az elektronikai iparnak tervezte az Elektronic fogócsaládot, amely főleg speciális csípőfogókból és kábelsarufogókból áll.

Kapcsolódó dokumentumok

WIHA katalógusok

WIHA katalógus 2017 letöltés
Wiha szerszámkészlet és láda speciálisan villanyszerelők számára letöltés


     

  Szaküzletünk

     

Mayer Szerszám Kft.
2800 Tatabánya
8135sz. Környei összekötő út

Üzlet nyitva tartása:
   hétfőtől-péntekig 7.00-15.30

Mayer Szerszám web áruház:
www.mayerszerszam.hu

Internetes katalógusok:
www.mayer-bolt.hu
www.mayer-katalogus.hu

GPS
Hosszúság E:18.3633805
Szélesség N:47.572953

Elérhetőségek
Tel.: 34/313-650
Fax: 34/313-659
e-mail: info@mayer-szerszam.hu

Ugrás vissza


       © 2018 Mayer Szerszám |   Kezdőlap |   Ugrás felülre |   Kapcsolat